TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00087

top plusz

A kedvezményezett neve: Somogyszentpál Község Önkormányzata

Konzorciumi tagok: Somogyszentpál Község Önkormányzata, Somogy Vármegyei Önkormányzat

A fejlesztés tárgya, célja: Kulturális és közösségi célú épület fejlesztése Somogyszentpálon

A szerződött támogatás összege: 250 000 150,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.03.01.

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Projektünk célja a 809 lakosú, kistelepülés, Somogyszentpál Község Önkormányzatának tulajdonában és fenntartásában lévő sportcsarnok többfunkciós épületté alakítása, melyre a TOP PLUSZ 1.2.1-21. kódszámú, „Élhető települések” című pályázati felhívás biztosított lehetőséget. Az eddig betöltött szerepét az épület a felújítást követően is megtartja, de a sport lehetőség mellett közösségi tér létrehozása is megtörténik, így az épület a falu kulturális programjainak helyéül is szolgál majd a jövőben.

Megvalósuló tevékenységek:

A projekt részeként megvalósul egyrészt a közösségi és kulturális tevékenységet magában foglaló épületrész felújítása (belső burkolatok cseréje, homlokzati hőszigetelés, tetőhéjazat csere, csapadékvízelvezetés megoldása, akadálymentes vizesblokk kialakítása, akadálymentes megközelítés biztosítása, színpad, székek, asztalok, hangtechnika és fénytechnika), valamint a sport és szabadidős terem kialakítása. Másrészről az épület körüli növényfelület biológiai aktivitás értékének növelése részeként a növényállomány fejlesztése, rekonstrukciója, környezetbe illő minőségi utcabútorok elhelyezése történik.

Mindezen fejlesztések az akadálymentesítés és projektarányos infokommunikációs akadálymentesítés, energiahatékonysági és megújuló energiafelhasználás bővítése szempontok érvényesítése jegyében zajlanak.

Jogi nyilatkozat

A weboldal és az azon megjelenő szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok a megjelölt források kivételével Somogyszentpál Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képezik. Felhasználásuk a Hivatal írásbeli engedélyéhez kötött.

IMPRESSZUM

Elérhetőségek

PUSZTAKOVÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
SOMOGYSZENTPÁLI KIRENDELTSÉGE

Cím: 8705 Somogyszentpál Kossuth tér 1.

Tel: 70/664-7263

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ: Hétfő-szerda-péntek: 8.00 - 11.00