Projekt bemutatása

A kedvezményezett neve: Somogyszentpál Község Önkormányzataerfa top 141

A projekt címe: „Lakhatási körülmények fejlesztése Somogyszentpálon”

A szerződött támogatás összege: 198 958 094 Ft

A támogatás mértéke: 100%

 

A projekt rövid leírása:

Projektünk az EFOP-1.6.2-16 „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” felhívás keretében benyújtott támogatási kérelmünk beavatkozásait egészíti ki a lakhatási beruházások támogatásával, szociális bérlakások kialakításával illetve Csillag szolgáltatóház és Csillag szolgáltató pont biztosításával.

A projekt keretében 5 db szociális bérlakás létrehozása történik meg, ezek részben felújítással és átalakítással részben új építésként kerülnek kialakításra. A szociális bérlakások létrehozására és felújítására olyan helyszíneken kerül sor, amelyek mindegyike Somogyszentpál település központjában található. Az EFOP-1.6.2 projekt akcióterülete Somogyszentpál-Kisperjés településrésze, amely 3 km távolságra található a település központjától, és földrajzilag is teljesen elkülönül a település szövetétől, a két településrész közötti terület lakatlan, egy rossz minőségű út jelenti az egyetlen kapcsolódást.

A projekt tevékenységei hozzájárulnak a marginalizált családoknak a többségi társadalomba történő fizikai és társadalmi integrációjához. A kialaktandó ingatlanok mindegyike alkalmas a sokgyermekes nagycsaládok lakhatásának biztosítására, a kiválasztott családok lakhatási körülményei ezáltal rendkívül nagy mértékben javulni fognak a projekt hatására.

A projektbe bevont ingatlanokról részletese értékbecslés, állapotfelmérés, felújítási terv, és részletes felújítási és átalakítási költségbecslés, és kiviteli terv készült. Somogyszentpál-Kisperjés településrészen a szegregátum területén egy meglévő önkormányzati tulajdonú telken kerül kialakításra a Csillag szolgáltatópont, új építés keretében. Ennek köszönhetően javul a területen élő célcsoporttagok szolgáltatásokhoz való hozzáférése a jelenlét típusú szociális munka által biztosított szolgáltatásokon keresztül. A Csillag szolgáltatóház funkcióját a település integrált központjában található Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (EU Ház) látja el, amelynek szolgáltatásait a célcsoporttagok már jelenleg is sokszor veszik igénybe, a projekt hatására azonban a szolgáltatások tovább bővülnek. Projektünk célja a további leszakadás megállítása, és a szegregátum és az ott élő lakosság státuszának javítása, rehabilitálása, olyan hosszú távú megoldásokon alapuló komplex felzárkózást segítő rendszer működtetése, mely érdemben tud hozzájárulni az itt élő emberek életminőségének javításához. A projekt célcsoportja azok az EFOP-1.6.2 projektbe bevont, az akcióterületen élő, 16-54 éves emberek akikre egyéni fejlesztési terv készül, valamint az ő családtagjaik, akik családi fejlesztési tervvel rendelkeznek, tágabb értelemben véve pedig a területen élő összlakosság és a település egésze. Önkormányzatunknál a projekt megvalósításához szükséges humán erőforrások, illetve biztosításukhoz szükséges cselekvési terv rendelkezésre áll, a projekt tervezése során a hosszú távú eredményekre, valamint a projekt fenntarthatóságára kiemelt hangsúlyt fektettünk.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.05.31.

A projektazonosító száma: EFOP-2.4.1-16-2017-00043

Jogi nyilatkozat

A weboldal és az azon megjelenő szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok a megjelölt források kivételével Somogyszentpál Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képezik. Felhasználásuk a Hivatal írásbeli engedélyéhez kötött.

IMPRESSZUM

Elérhetőségek

PUSZTAKOVÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
SOMOGYSZENTPÁLI KIRENDELTSÉGE

Cím: 8705 Somogyszentpál Kossuth tér 1.

Tel: 70/664-7263

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ: Hétfő-szerda-péntek: 8.00 - 11.00