Kezdőlap
 • Somogyszentpál köszönti Önt!
  Somogyszentpál köszönti Önt!
 • Légifotók
  Légifotók
 • Kisvasút
  Kisvasút

  Keskenynyomtávú kisvasút Balatonfenyves és Somogyszentpál között, állandó menetrenddel.

 • Varjaskéri templomrom
  Varjaskéri templomrom

  Településünk látnivalói...

Tisztelt Lakosság! Somogyszentpálon az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés alapján az MTKSZ Marcali és Térsége Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el a hulladékgazdálkodási közszolgáltatáshoz kapcsolódó feladatokat. Ennek díját 2016.06.30-ig az önkormányzat az egyes ingatlanhasználóktól átvállalta.

 

Tájékoztatom, hogy átalakul a számlázás, díjbeszedés rendszere; az MTKSZ Nonprofit Kft. helyett egy állami Koordináló szerv, az NHKV ZRt. (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő ZRt.) jogosult a számlák kiállítására és a közszolgáltatási díj beszedésére, valamint a kintlévőségek behajtására. A szolgáltatást továbbra is az MTKSZ Nonprofit Kft. végzi, de az önkormányzat 2016.07.01-től nem vállalja át az ingatlanhasználók helyett a hulladék elszállításának, kezelésének díját; azt mindenkinek a saját háztartására (ingatlanával kapcsolatban) magának kell megfizetnie.

 

Fontos tudni, hogy az Ön által a vegyes hulladékot gyűjtő edény mérete alapján fizetendő közszolgáltatási díj tartalmazza többek között:

- a vegyesen gyűjtött (maradék) hulladék elszállítási, kezelési díját,

- a lomtalanítás költségét,

- a szelektív hulladékgyűjtés biztosítását, házhoz menő és gyűjtőszigetes rendszerben, a hasznosítható hulladékok eljuttatását a kezelőhöz,

- a hulladékudvarok igénybevételének lehetőségét,

- a biológiailag lebomló hulladékok gyűjtésének biztosítását egy kijelölt gyűjtőponton,

- ügyfélszolgálat működtetését, díjmentes edényhasználatot és egyéb költségeket.

 

Felhívom a figyelmét, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevétele a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 38. § (1) bekezdése értelmében minden ingatlanhasználó számára kötelező. Az ingatlanhasználó adatszolgáltatási kötelezettségét szintén e törvény 38. § (3) bekezdése írja elő.

 

Annak érdekében, hogy Ön a törvényi adatszolgáltatási kötelezettségének eleget tegyen, és a használt edényméret alapján fizesse a díjat, illetve a Koordináló szerv megfelelő adatok alapján számlázzon; a mellékelt Lakossági Adatbekérőt ki kell töltenie, és amennyiben helyi önkormányzatnál 2016.09.09-ig nem sikerült leadnia a továbbiakban már a Marcali és Térsége Közszolgáltató Nonprofit Kft. 8700 Marcali, Dózsa György u. 1. szám alatt teheti azt meg.

 

Somogyszentpál Önkormányzat

Jogi nyilatkozat

A weboldal és az azon megjelenő szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok a megjelölt források kivételével Somogyszentpál Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képezik. Felhasználásuk a Hivatal írásbeli engedélyéhez kötött.

IMPRESSZUM

Elérhetőségek

PUSZTAKOVÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
SOMOGYSZENTPÁLI KIRENDELTSÉGE

Cím: 8705 Somogyszentpál Kossuth tér 1.

Tel: 85/339-303

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ: Hétfő-szerda-péntek: 8.00 - 11.00